hero image
hero image background

Ineke ten Kaate, kunstenares

De kunstenares is in 1945 geboren te Hoorn. Zij kreeg in haar jeugd de eerste privé-tekenlessen van de bekende Westfriese kunstenaar Adriaan Volkers te Hoorn (schilderijen in het Westfries Museum). Wekelijks werden de prachtige tekeningen met de knotwilgen van Vincent van Gogh of onderwerpen naar de natuur door Ineke nagetekend. De kunst werd haar leven en door het volgen van diverse opleidingen heeft zij zich in de loop der jaren verder ontwikkeld.

Ze was altijd gefascineerd door het spel van water en pigmenten, dat het ingewikkelde proces is van aquarelleren. Hierna ontwikkelde zij zich verder in de technieken van olieverf en acryl c.q. gemengde technieken. In 1980 is zij afgestudeerd aan de Hogeschool Kunst en Creativiteit (medisch) en heeft daarna diverse kunstopleidingen gevolgd in Amsterdam en Laren. Tevens privé-lessen bij bekende kunstenaars. Vanaf 1990 heeft Ineke ten Kaate een eigen galerie/atelier in Amersfoort en de organisatie van vele master-class sessies. Tevens was zij lid van de Kunstrijroute van Amersfoort

Vanaf 2000 werden alle denkbare technieken in haar kunstwerken toegepast en hanteerde zij felle kleuren. Door de vorm, kleur, structuur en de eigenschappen van de pigmenten worden haar kunstwerken ruiger, expressiever en stralen dynamiek uit.

Vol van kleur en ‘alla prima’ opgezet met het paletmes, ontstaan de meest schitterende kunstwerken. De schilderijen van Ineke hebben een positieve uitstraling en balanceren tussen abstractie en figuratief.

Vele galeries in binnen en buitenland hebben de kunstwerken van Ineke ten Kaate in hun collectie opgenomen. De verkoop vindt plaats aan particulieren, galeries, bedrijven, organisaties, instellingen en overheid. Haar bekendheid is eveneens bij grote sportevenementen ( Tour de France)

Exposities: in binnen- en buitenland vele solo-exposities, (sport) evenementen, beurzen, groepsexposities.
Momenteel exposeert Ineke ten Kaate in Nederland, Belgie en in (Zuid) Frankrijk en sinds 2014 regelmatig in Parijs.

hero image
Ineke ten Kaate is geregistreerd bij PICTORIGHT NETHERLANDS en BOKnet NL.